TekenAtelier Zomerland

Praktijk voor creativiteit en innerlijke groei

Over Zomerland

Na 30 jaar gewerkt te hebben als zelfstandig kinderoefentherapeut, waar ik werkte met kinderen uit regulier en speciaal onderwijs, had ik steeds vaker het gevoel dat er meer nodig was om kinderen tot hun recht te laten komen en ze te laten voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Zodat ze weer in hun eigen kracht konden komen, en zich fijner en gelukkiger konden voelen.

Ik ben de opleiding “Genezend Tekenen” gaan doen, waar ik 2 basisjaren heb gedaan om mezelf te ontwikkelen in het helend tekenen. Daarna was het voor mij een vanzelfsprekende keuze om de specialisatie ‘kindertekentherapie’ te gaan doen. Hierin komt mijn ervaring als kinderoefentherapeut samen met mijn passie voor tekenen/schilderen en mijn wens om kinderen te kunnen helpen met hun emotioneel welzijn. Daarbij heb ik een speciale affiniteit met hoog sensitieve kinderen. Na mijn opleiding heb ik mijn eigen plek daarvoor gecreëerd: TekenAtelier Zomerland.

Emmy Verkerke

TekenAtelier Zomerland

TekenAtelier Zomerland: een plek waar je kan voelen dat het altijd goed is wat je doet. Ruimte om te spelen, lachen, huilen, maar ook een plek om jezelf innerlijk verder te ontwikkelen. Met het creëren van TekenAtelier Zomerland maakte ik mijn droom waar: een veilige liefdevolle omgeving waar je beeldend bezig kan zijn, vanuit plezier, niet voor het resultaat.
Ik besloot dat het een plek moest worden niet alleen voor kinderen die een steuntje in de rug konden gebruiken, maar voor iedereen. Zo zijn, naast de kindertekentherapie, ook de cursussen voor kinderen én volwassenen ontstaan.

Verder heb ik aanvullende de opleiding Psycho Sociale Basiskennis (PSBK) gedaan, zodat de kindertekentherapie voldoet aan de daarvoor gestelde eisen. Ook heb ik nascholing gedaan op het gebied van rouwverwerking en familieopstelling voor kinderen.

Binnenkijken bij TekenAtelier Zomerland

Atelier Zomerland
Atelier Zomerland
Atelier Zomerland