TekenAtelier Zomerland

Praktijk voor creativiteit en innerlijke groei

Teken/schildercursus voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Deze teken/schildercursus, is er vooral op gericht is om kinderen plezier te laten beleven aan het creatief bezig zijn, het stimuleren van fantasie en creativiteit en vergroten van het zelfvertrouwen. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan de eigenheid van het kind en zijn werk: dat elk kind het anders doet, op zijn eigen manier en dat elke manier waarop jij je (creatief) uit goed is. Dit geeft respect voor elkaar maar versterkt ook het gevoel dat het goed is hoe je het ook doet. Op deze manier is de cursus ook versterkend voor het zelfvertrouwen van het kind en is elk kind op zijn plek.

Tekenlessen kinderen
Tekenlessen voor kinderen

De groepjes bestaan maximaal uit 8 kinderen zodat er ruimte voor elk kind is om tot zijn recht te komen. Uit ervaring blijkt dat de kinderen zich veilig genoeg voelen om te maken wat ze willen, maar ook om te zeggen wat ze willen en/of voelen.
De kinderen komen tijdens de cursus in aanraking met verschillende materialen: (kleur)potlood, ecoline, olie- en soft pastelkrijt en acrylverf. Zo kunnen ze ervaren hoe het werkt, wat hun voorkeur heeft en welk materiaal het fijnste is om je mee te uiten.
De verschillende thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van het kind, zodat ze zich betrokken voelen bij wat ze doen.

Kosten

Er is een teken/schildercursus op dinsdagmiddag én een cursus op de vrijdagmiddag.
Van 16.00 uur tot 17.30 uur, ongeveer om de 2 weken.
De cursus start 2 keer per jaar (september en januari) en bestaat uit 9 of 10 lessen. Afhankelijk van de periode waarin de les cursus valt.

Een cursus van 9 lessen kost € 144,-
Een cursus van 10 lessen kost € 160,-

Voorbeeld tekenlessen