TekenAtelier Zomerland

Praktijk voor creativiteit en innerlijke groei

Ervaringen van anderen

Individuele begeleiding: Omdat ik tegen wat dingentjes aanliep waar ik zelf niet uitkwam heb ik Emmy van TekenAtelier Zomerland om hulp gevraagd. Door middel van tekenen, kleien, schilderen, korte meditaties en wat lichaamswerk werd ik me bewust van mijn blinde vlekken. Deze technieken lieten me verrassend snel tot de kern van het probleem komen. Emmy is vriendelijk, geduldig en zegt waar het op staat. Het atelier is schoon, licht en er hangt een fijne sfeer vind ik. Deze vorm van therapie en Emmy is zeker een aanrader wat mij betreft”.

”Ik volg al heel wat jaren mandala tekenen bij Emmy. Dat is echt mijn avond. Wat ik erg fijn vind is dat ik ontzettend veel geleerd heb qua tekentechnieken maar dat het daar niet omgaat. Alles is goed en niets is fout. Het is mijn ontspanning, even daarmee bezig zijn wat ik op dat moment wil maken. En ook al is het niet altijd naar mijn zin, genoten heb ik dan wel en dat is voor mij heel waardevol. De sfeer is ontspannen, gezellig en warm wat ik heel prettig vind.”

Vanaf 2013 ben bij Emmy aan het Mandala tekenen en ik hoop dat ik nog héél lang door kan gaan. Het Mandala tekenen heeft mij veel gebracht. In één zin samengevat: “Door te tekenen is er licht gekomen op donkere plekken van mijn leven!” Iedere keer nieuwe mooie uitgewerkte opdrachten, met een fijne meditatie om naar binnen te gaan, en zodoende te tekenen wie ik ben. Mooi proces! En iedere keer verwonder ik me over de mede cursisten met dezelfde opdracht, allemaal eigen mandala’s. Emmy en atelier Zomerland is voor mij een inspirerende, veilige, liefdevolle plek en vast anker. Zo komt er steeds meer kleur en licht in mijn bestaan….Dankbaar!”

“Ik teken ook mandala’s bij Emmy, maar de teken/schilderlessen zijn toch weer heel wat anders. Door te tekenen en schilderen ontwikkel ik mijzelf. d/m/v/ diverse materialen, technieken en opdrachten ontstaat er iets van binnenuit mijzelf. Soms wordt het een mooi kunstwerk, en soms ook niet, maar het is altijd goed. Deze groep is ook een lief en leed groep, waar ik kan delen wat ik wil en daarin voel ik me gezien en gekend. Ik ben niet alleen! Het spelen met vormen en kleuren is meestal een feestje. Soms kom ik mezelf ook keihard tegen, maar door het onder ogen te zien en het aandacht te geven groei ik verder naar het licht. Ik prijs mezelf gelukkig een cursist te zijn van Emmy in haar Zomerland.”

“Voor mij zijn de artistieke lessen bij Emmy een soort van APK voor mijn mentale gezondheid. Emmy verzorgt opdrachten die je wat kunnen vertellen over hoe je je voelt en daarbij komen diverse technieken aan bod. Ik volg inmiddels al wat jaren met veel plezier de lessen en hoop nog een lange tijd door te kunnen gaan.”

“De teken/schildercursus is, zelfs bij jarenlange deelname, heel afwisselend! Emmy weet je steeds weer te verrassen met (combinaties van) materialen en technieken. En als ik wel eens vastloop in een opdracht, zorgt Emmy er met haar deskundigheid en enthousiasme voor dat ik weer verder kan. Het is voor mij een avond heerlijke ontspanning! En nog gezellig ook.”