Over mij - TekenAtelier Zomerland

Over mij

Met het creëren van de plek ‘TekenAtelier Zomerland’ maak ik.. mijn droom waar.

Tijdens het vele schilderen, maar ook tekenen van mandala’s (tekenen in een cirkel), merkte ik hoe goed het je kan doen om iets te creëren, om beeldend te spelen, om even niet te denken maar alleen bezig te zijn met kleur en vorm. Maar ook hoe je op deze manier emoties een plek kan geven en hoe spiegelend beeldend werken voor je kan zijn.

Vanuit die ervaringen besloot ik in 2008 de opleiding ‘Genezend Tekenen’ te gaan doen. In de eerste 2 jaar deed ik teken/schilder vaardigheden en -vormen op en leerde deze helend in te zetten bij mezelf en anderen. Ook heb ik in deze tijd mezelf verder ontwikkeld via een beeldende autobiografische route en door zelf tekentherapie te ondergaan.

Tijdens het volgen van de opleiding was ik werkzaam als kinderoefentherapeut in mijn eigen praktijk en werkte al 30 jaar met kinderen uit regulier en bijzonder onderwijs om hen te helpen hun motoriek te verbeteren. Steeds vaker had ik het gevoel dat er meer nodig was om kinderen tot hun recht te laten komen en ze te laten voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Daarom was het voor mij een vanzelfsprekende keuze om de specialisatie ‘kindertekentherapie’ te gaan doen. Hierin komt mijn ervaring als kinderoefentherapeut samen met mijn passie voor tekenen /schilderen en mijn wens om kinderen te kunnen helpen met hun emotioneel welzijn. Daarbij heb ik een speciale affiniteit met hoog sensitieve kinderen.
Aanvullend heb ik nascholingen gedaan op het gebied van rouwverwerking en familieopstellingen met kinderen. Ook heb ik de PSBK (psychosociale basiskennis) opleiding gedaan.

Dit pad heeft geresulteerd in de plek ‘Zomerland’, een plek in mijn eigen atelier, waar ik jong en oud graag mee wil nemen op een reis, die je via beeldend werken kan beleven.

 

Lieve groet,

Emmy Verkerke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.